Ικανοποιημένοι δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση, όπως καταγράφεται στην έρευνα της MRB για λογαριασμό του Star.

Την ίδια ώρα εκφράζουν τον προβληματισμό τους όμως για την οικονομία. Συγκεκριμένα, ελαφρώς απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες της Ελλάδας για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση στο μέλλον καθώς το 24,3% των ερωτηθέντων απάντησαν πως αυτή θα χειροτερεύσει ελαφρά, ενώ το 22,7% απάντησε πως η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει σημαντικά.

Στην έρευνα που έγινε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, υψηλούς βαθμούς παίρνουν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ σε μεγάλο απωθημένο των πολιτών αναδεικνύεται το κομμωτήριο, το οποίο εμφανίζεται πρώτο στη λίστα των πραγμάτων που θέλουν να κάνουν οι πολίτες μόλις αρθεί το lockdown και ο περιορισμός της κυκλοφορίας ως μέτρο πρόληψης για την διασπορά του ιού. Ακολουθεί το «να πάω διακοπές στο εσωτερικό», τα ψώνια και οι διακοπές.

Ικανοποίηση υπάρχει και για την τηλεόραση, με το βάρος να μετατοπίζεται στην ενημέρωση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 79,9% των πολιτών που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα της πανδημίας λειτούργησε θετικά, έναντι 8,5% που την έκριναν αρνητικά.