Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών Εκάλης διοργανώνει μία πολύ ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Τα «Χριστούγεννα με Γυναικεία Πινελιά» αποτελούν μία ειδική εορταγορά όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν, να διασκεδάσουν, να γευτούν αγαπημένες λιχουδιές και να επιλέξουν τα δώρα τους μέσα από μία πολύ μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων.

Η γιορτή διοργανώνεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 (11:00 π.μ. – 18:00 μ.μ.) στο Εντευκτήριο της Εκάλης (Πλ.Κέννεντυ, Εκάλη).

Η φετινή εκδήλωση θα έχει άρωμα Ελλάδας.

Έτσι, θα διατίθεται ποικιλία Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς όπως ζυμαρικά, κρασιά, ηδύποτα, ρακί, ρακόμελο, σπιτικές σάλτσες και μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού καθώς και παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, σπιτικές δίπλες (από την Καλαμάτα) και μπακλαβού (από τη Μυτιλήνη). Στο ίδιο πλαίσιο θα είναι και τα σπιτικά φαγητά από τις κυρίες του Συλλόγου βάζοντας την δική τους Γυναικεία Πινελιά. Εκείνες τις ημέρες, ο chef Ηλίας Μαμαλάκης θα βρίσκεται στο Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι μας, ενώ δεν θα λείπει η ασιατική γωνιά με την κουζίνα του Far East.

Για τα παιδιά και όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά θα υπάρχει Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Ταξίδι στην Παγωμένη Πολιτεία με την Βασίλισσα του Χιονιού» από την ομάδα ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΘΩΝ-ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ (Κυριακή 15/12, 16:00), Χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους από το Art Kiddo (Σάββατο 14/12, 14:00 – 18:00 & Κυριακή 15/12, 12:00 – 18:00), και το καθιερωμένο εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων Μπισκότων.

Χειροποίητα διακοσμητικά & πρωτότυπες ιδέες από το Live Love by Harilena Giatra & team, τα φυσικά σπιτικά καλλυντικά της Thank you cosmetics που δημιουργούνται χειροποίητα και η σύστασή τους έχει βαθιές ρίζες στις παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς, είδη για το σπίτι, μικρά έργα τέχνης & χειροποίητα κοσμήματα από γυναίκες δημιουργούς έρχονται να συμπληρώσουν και να ομορφύνουν την ετήσια συνάντησή μας.

Με jazz ήχους θα μας κρατήσει συντροφιά το συγκρότημα The M.A.N. Trio (Σάββατο 14/12 & Κυριακή 15/12 από 12:30-14:30).

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», που μεταξύ άλλων προσφέρει επισιτιστική βοήθεια σε 1.500 οικογένειες στην Αθήνα και στο Πέραμα.

Την διοργάνωση και την επιμέλεια έχει κάνει για άλλη μία χρονιά ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΚΑΛΗΣ με τη συμμετοχή του σωματείου κοινωνικής μέριμνας «ΑΡΩΓΗ» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης.

Χορηγοί της εκδήλωσης: Ο.Βεϊνόγλου, Ε.Δέτση, Ο.Δημητριάδου, Far East, JP Design, Super Market Δημήτριος Θανόπουλος, Μ.Καμπουράκη, Γ.Κυρπόγλου, Live Love, Μ.Λιανού, Αντώνης Λουμίδης, Ηλίας Μαμαλάκης, Mira Creations, Mammy’s Cakes, MP Creation-Μ.Παπαντωνίου, Σ.Παπαγεωργίου, Λ.Παρησάκη, Η.Ποταμιάνος, Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Ν.Τσιάμη, Thank you Cosmetics. Ο χώρος της εκδήλωσης φυλάσσεται από την Union Security.