Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής

«Επικίνδυνη και απερίσκεπτη συμπεριφορά συμπολιτών μας που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ»


ΕΛΛΑΔΑ
3:26
20/03/2020
Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής
2
loading

Για απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά πολιτών που παρουσιάζουν συμπτώματα με πυρετό, βήχα και καταρροή και δεν ακολουθούν τις οδηγίες που ΕΟΔΥ να απομονωθούν στο σπίτι, κάνει λόγο με επείγουσα, όπως τη χαρακτηρίζει ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής.

Προσθέτει ότι οι πολίτες «συνεχίζουν να κυκλοφορούν σκεπτόμενοι αφελώς και ανεύθυνα ότι επειδή έχουν ήπια συμπτώματα δεν αποτελούν κίνδυνο» ενώ τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί σε όλο τον νομό.

«Από την καθημερινή καταμέτρηση υπόπτων κρουσμάτων του κορονοϊού που κάνουμε στον Ιατρικό Σύλλογο φαίνεται ότι ο αριθμός υπόπτων περιστατικών είναι σημαντικός και αρχίζει να αυξάνεται», σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής ζητάει από τις επιχειρήσεις που ακόμα λειτουργούν να τηρούν αυστηρά μετρά ασφαλείας και από τους πολίτες να αποφεύγουν την επαφή με όσους νοσούν και κυκλοφορούν.

«Τέλος οι συμπολίτες που νομίζουν ότι "δεν έχουν κάτι", επειδή αυτοί "ξέρουν και ερμηνεύουν καλύτερα" παρόλο που έχουν ήπια συμπτώματα σε μια φυσιολογική καθημερινότητα θα ήταν απλά ενοχλητικοί υπό τις παρούσες συνθήκες όμως πρόκειται για απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά», καταλήγει.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος διευκρίνισε ότι οι πολίτες που έχουν αυτοί τη συμπεριφορά είναι λίγοι, ωστόσο γίνονται εύκολα αντιληπτοί , καθώς κινούνται στις μικρές τοπικές κοινωνίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Okay

    Να ναι καλά αφού θέλουν να γίνουμε φονιάδες αλλά να θυμούνται ότι έχει ο καιρός γυρίσματα.....

  2. avatar Νυχτερίδα

    Βούρδουλας!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει