Έλεγχοι αλλά και πιθανά μέτρα για φαινόμενα αισχροκέρδειας λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε ότι δεν έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας στον τομέα των τροφίμων και των ειδών υγιεινής.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ήδη βρίσκεται επί ποδός ο εποπτικός μηχανισμός του αρμόδιο υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων και υπάρχουν εγκύκλιοι για ελέγχους σε ολόκληρη την αγορά.

Η κ. Πελώνη ότι έχουν βγει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στους δρόμους και ταυτόχρονα εξετάζουν στην κυβέρνηση αποτρεπτικά μέτρα για όσους επιτήδειους εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη

Την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη 18 Μαρτίου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η απόφαση, όπως είπε η κ. Πελώνη, πάρθηκε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πάντως, πως από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες και οτιδήποτε σχετίζεται με τον εφοδιασμό της αγοράς.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε πως αναστέλλεται έως το τέλος Απριλίου ο δακτύλιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εξέταση για τον κορονοϊό, όπως είπε η κα Πελώνη, καθώς έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και για τον ίδιο, και για την οικογένειά του και για άλλους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.