Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού λαμβάνει η Πάτρα όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχός της Κώστας Πελετίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα.

«Ο Δήμος Πατρέων, από τις 27 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια προστασίας της δημόσιας υγείας, πήρε και συνεχίζει να παίρνει σειρά μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού»,είπε ο Κώστας Πελετίδης και πρόσθεσε «σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με επιστημονικούς φορείς, έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, τα λαϊκά φροντιστήρια, τα ΚΑΠΗ, το χορευτικό τμήμα, ματαιώθηκαν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ γίνεται ενημέρωση για τις οδηγίες προστασίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «με γνώμονα την προστασία της υγείας των εργαζομένων του δήμου, έχουν ενημερωθεί όλοι από την πρώτη στιγμή για τα μέτρα πρόληψης που οφείλουν να τηρούν, ενώ στις δημοτικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό έχουν δοθεί επιπλέον οδηγίες, όπως επίσης και μέσα ατομικής προστασίας».

Επίσης, όπως επεσήμανε, «σε όσες υπηρεσίες εξυπηρετούν κοινό, θα υπάρχει υπάλληλος στην είσοδο που θα ρωτάει κάθε προσερχόμενο αν είναι εμπύρετος, ώστε να καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα εξυπηρετηθεί με ασφάλεια».

Αναφερόμενος στις δομές υγείας, ο Κώστας Πελετίδης ζήτησε «να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» εκτιμώντας ότι «αυτό θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία», ενώ παράλληλα ζήτησε την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος», που όπως είπε, «κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας».

Επίσης, είπε ότι «οι ενέργειες που έγιναν για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δομές υγείας, δεν καλύπτουν τις ανάγκες για σήμερα και αύριο», προσθέτοντας ότι «αντί των προσλήψεων επικουρικών νοσηλευτών, γιατρών, είναι αναγκαία όσο ποτέ η πρόσληψη μόνιμων και πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην περιοχή μας».

Τέλος, ανέφερε ότι «οι 50 προσλήψεις επικουρικών στην Πάτρα που καλώς έγιναν, δεν φτάνουν ούτε για τις σημερινές ανάγκες».