Στους οικονομικούς εισαγγελείς καταγγελία για τη Μονή Βατοπεδίου

Οι καταγγέλοντες αναφέρουν ότι ενδεχομένως έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας


ΕΛΛΑΔΑ
19:48
13/11/2013
Στους οικονομικούς εισαγγελείς καταγγελία για τη Μονή Βατοπεδίου
3
loading

Aνώνυμη επιστολή, που στάλθηκε στον Άρειο Πάγο, και στην οποία αφήνονται αιχμές για οικονομική ζημία σε βάρος του Δημοσίου στο θέμα της μονής Βατοπεδίου, διαβίβασε στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, ζητώντας να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες του ελληνικού Δημοσίου στο θέμα του Βατοπεδίου προκάλεσαν πράγματι οικονομική ζημία.

Οι συντάκτες της επιστολής υποστηρίζουν ότι είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σημειώνεται ότι ορισμένα νυν και τέως μέλη του ΝΣΚ εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται ότι το 2011 η Ιερά Μονή Βατοπεδίου πρότεινε στο ελληνικό Δημόσιο να συμβιβαστούν, δηλαδή να ανταλλάξουν εκ νέου τα επίμαχα ακίνητα. Δηλαδή, προτάθηκε να επιστρέψουν στην κυριότητα της Μονής η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις και το Δημόσιο να πάρει πίσω τα αποκαλούμενα «ακίνητα φιλέτα».

Για την πρόταση αυτή γνωμοδότησε θετικά το ΝΣΚ, αλλά η τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζεται ότι δεν απάντησε, ή κατά άλλους αρνήθηκε, έχοντας ως επιχείρημα ότι η λίμνη Βιστωνίδα δεν ανήκει στη Ιερά Μονή.

Επιπλέον, στην επιστολή αναφέρεται ότι ενδεχομένως να έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας, καθώς προτιμήθηκε η δικαστική οδός, αντί της ανταλλαγής, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar laros

  Ο καχριμά που ειναι να σκισει μερικά λασπωμένα καλτσον ;;;
  (υπόδικος κι αυτός!!!)

 2. avatar laros

  Αφεριμ εφραιμ

 3. avatar nikolaos

  από φαλκονέρα έως κάρπαθο η θάλασσα είναι δική μου κληρονομιά από τον παπού μου ,και μη βρεθεί κανας τούρκος να το αρνηθεί γιατί μπεεεεε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει