Η ολονύκτια βροχόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κωμόπολη του Λεωνιδίου και στην ευρύτερη περιοχή, αφού τα ρέματα γέμισαν νερό και μαζί τους παρασύρθηκαν μπάζα και πέτρες από τα βουνά, φράζοντας τα φρεάτια στον οικισμό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, λόγω της κλίσης του εδάφους και παρότι έφραξαν τα φρεάτια από πέτρες και μπάζα, μόνο τρία υπόγεια πλημμύρισαν στο Λεωνίδιο και η Πυροσβεστική χρειάστηκε να κάνει άντληση υδάτων. Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν όμως στον κάμπο του Λεωνιδίου, όπου η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα σαράντα εκατοστά και προκαλεί ζημιά σε καλλιέργειες σε απόσταση εκατό μέτρων, σε όλο τον κάμπο, από τις ακτές.

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στο Λεωνίδιο με απόφαση του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Γιάννη Μαρνέρη, ο οποίος ενημέρωσε ότι συνεργεία του δήμου βρίσκονται από πολύ νωρίς στον δρόμο και απομακρύνουν τα μπάζα και τις πέτρες από τα φρεάτια.

Ο κ. Μαρνέρης σημείωσε, επίσης, ότι συνεργεία έχουν σταλεί και επιχειρούν στον κάμπο του Λεωνιδίου, προκειμένου να αποφράξουν τα φρεάτια και να φύγει το νερό στη θάλασσα.