Με ακαδημαϊκούς φοίνικες τίμησε η Γαλλική δημοκρατία τους Κ. Αμαργιανάκη και κ. Μπαλτά

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:28
26/02/2020
Με ακαδημαϊκούς φοίνικες τίμησε η Γαλλική δημοκρατία τους Κ. Αμαργιανάκη και κ. Μπαλτά
loading

Παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας, ο πρώην Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς και ο Γενικός Διευθυντή του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF, Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης παρασημοφορήθηκαν αντίστοιχα ως αξιωματούχος και Ιππότης του Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2020 όπου παρευρέθηκε πλήθος προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό, αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Ο θεσμός Ακαδημαϊκοί Φοίνικες (Palmes Académiques) δημιουργήθηκε από τον Ναπολέοντα το 1808 με σκοπό να τιμήσει τους Πανεπιστημιακούς καθώς και μεγάλες προσωπικότητες γραμμάτων και των τεχνών. Το Τάγμα επανιδρύθηκε το 1955 και με αυτή τη διάκριση τιμώνται από την Γαλλική Κυβέρνηση με διάταγμα του Πρωθυπουργού, προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και από όλα τα επιστημονικά πεδία, που συνεισφέρουν ενεργά στην διάδοση του Γαλλικού Πολιτισμού και Γραμμάτων μέσω των εργασιών τους τους και της κοινωνικής τους δράσης.

Ο Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης βραβεύτηκε για την εικοσαετή προσφορά του στην υποστήριξη της γαλλοφωνίας και την ακτινοβολία των Γαλλικών Πανεπιστημίων στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της τελετής τονίστηκε η συνεισφορά του στην αναγνώριση των γαλλικών πτυχίων στην Ελλάδα καθώς και η προσφορά του στην αθλητική διπλωματία στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.
Ο κύριος Αμαργιανάκης παραλαμβάνοντας τον πάπυρο με την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας της Γαλλίας ανέφερε χαριτολογώντας: «Αν κατάφερα όλα αυτά για τα οποία σήμερα με βραβεύετε ως ένας απλός στρατιώτης της γαλλοφωνίας, φανταστείτε τι θα καταφέρω τώρα που με κάνατε ιππότη και θα έχω και άλογο..!»

Ο καθηγητής κύριος Μπαλτάς βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στην έρευνα και την επιστήμη ως ακαδημαϊκός καθώς και για τη συνεργασία του με τη Γαλλική Πανεπιστημιακή κοινότητα και τη συνολική προσφορά του στην έρευνα και τον πολιτισμό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει