«Ξαναζωντανεύει» το Κρατικό Κτήμα Βυτίνας, με την ονομασία «Πρότυπος Τριανταφυλλίδειος Σταθμός Ορεινής Οικονομίας», καθώς θα λειτουργήσει και πάλι δασικό φυτώριο, ένας μεγάλος πρότυπος αμπελώνας με παραδοσιακές οινοποιήσιμες ποικιλίες, καθώς και φυτώριο παραγωγής υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού. Η σχετική απόφαση και η διάθεση της πίστωσης ύψους 316.000 ευρώ σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη για την επαναλειτουργία του Κτήματος, υπογράφηκε από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη και Οικονομικών, Ιω. Στουρνάρα.

Ο Σταθμός θα ενταχθεί σε δράσεις κατάρτισης- εκπαίδευσης- πρακτικής άσκησης γεωπόνων, τεχνολόγων γεωπονίας και νέων αγροτών. Τα προγράμματα επιμόρφωσης φοιτητών, μαθητών και αγροτών θα αφορούν στην καλλιέργεια των παραπάνω φυτικών ειδών, την εφαρμογή βιολογικών συστημάτων καλλιέργειας, την εφαρμογή συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής και όλα αυτά, σε εναρμόνιση με την προστασία του περιβάλλοντος.

«Στρατηγική μας επιλογή είναι και η ανάπτυξη της ορεινής μας οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή “αναζωογονούμε” το Κρατικό Κτήμα Βυτίνας» δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, προσθέτοντας πως «θα συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στην ορεινή Ελλάδα και εμείς θα το υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο».