Συγκλονίζει ο θάνατος της 24χρονης δασκάλας από την Εύβοια, από νευρική ανορεξία, που «έφυγε» από τη ζωή όταν το βάρος της έφτασε τα 29 κιλά.

Η οικογένειά της θέτει ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της, ενώ επιστήμονες υπογραμμίζουν για ακόμα μία φορά τον κίνδυνο.

«Η όμορφη Γιολάντα δεν ξυπνά πια κοντά στους γονείς της. Τα μεγάλα εκφραστικά της μάτια δεν θα ξανααντικρίσουν τη δίδυμη αδελφή της» λέει η μητέρα της Δέσποινα Τσώνη. «Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, να το αποδεχτώ ότι έχασα το παιδί μου» συμπληρώνει.

«Μας έχουν κοπεί τα πόδια. Εγώ δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τη σπουδάσω» δηλώνει ο πατέρας της Σπύρος Τσώνης. Η 24χρονη δασκάλα πάλεψε με τη νευρική ανορεξία και, όπως λέει η μητέρα της, τον τελευταίο καιρό η κοπέλα νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική, όπου έχασε τη μάχη.

«Κυρία μου, η κόρη σας δεν θα τη βγάλει τη νύχτα. Παθαίνει συνεχώς ανακοπές. Τους είπα “κάντε κάτι γιατί είναι μόνο 24 ετών, προσπαθήστε”» είπε η μητέρα της.

Μέχρι να φτάσει στο σημείο να παραδεχτεί την ασθένειά της και να συναινέσει να μπει στο νοσοκομείο ώστε να γίνει καλά δεν παραδεχόταν την κατάστασή της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV.

«Ήταν πάντα ένα αδύνατο κορίτσι, είχε φτάσει 42 κιλά, αλλά έτρωγε κανονικά τα προηγούμενα χρόνια. Όταν εισήχθη στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου για να κάνει την θεραπεία της, ήταν 29 κιλά και άρχιζε να κόβει σταδιακά το φαγητό μέχρι που σιτιζόταν μόνο με καραμέλες και με τσίχλες».