Πρόστιμα πάνω από 380.000 ευρώ σε εταιρείες τροφίμων

Τι αναφέρει στην ενημέρωσή του ο ΕΦΕΤ


ΕΛΛΑΔΑ
15:54
11/02/2020
Πρόστιμα πάνω από 380.000 ευρώ σε εταιρείες τροφίμων
3
loading

Την επιβολή προστίμων σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 386.117,50 ευρώ επικύρωσε ο ΕΦΕΤ στην 3η συνεδρίαση του ΔΣ, της 5ης Φεβρουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: Κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών, γάλακτος, αλιευμάτων, επεξεργασίας φρούτων, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής για:

 • Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.
 • Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.
 • Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.
 • Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.
 • Μη συμμόρφωση με τα μέτρα της δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων από τις αρμόδιες αρχές.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Απ

  Να του το κλήσουν 2 μήνες και να βάλουν μειαλο αλλά τη να το κάνης κάνης ολίτους είναι μεια σπιρα

 2. avatar Δήμος ξη

  Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω...εφόσον μια επιχείρηση κάνει τέτοιες παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την υγεία του καταναλωτή είναι υποχρέωση του ΕΦΕΤ να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της επιχείρησης.Τι μας ανακοινώνουν κάθε τόσο για να δείξουν ότι δουλεύουν?....εάν διαιρέσεις τα πρόστιμα είναι 13000 περίπου σε κάθε επιχείρηση.. φοβερά πρόστιμα τι να σου πω!!Πρέπει να καταλάβουν πως είναι ελεγκτές δημόσιας υγείας και τους πληρώνουμε όλοι μας ώστε να μας ενημερώνουν και να μας προστατεύουν όχι να κάνουν αυτά τα παιχνίδακια....

  1. avatar alemao222

   πες τα! τρωμε τις φορμολες και ολα τα κερατα και με ενα ψευτοπροστιμο τελειωσαμε και ο καρκινος θεριζει απο κατι ανευθυνες επιχειρήσεις που μπροστα στο κέρδος δεν υπολογίζουν τιποτα. να βγουν τα ονοματα στη φορα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει