Κανένα πρόβλημα δεν θα παρουσιαστεί σήμερα στα δρομολόγια του μετρό και του ΗΣΑΠ αφού η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει για σήμερα από τις 11 έως τις 3 οι εργαζόμενοι κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

Σε ανακοίνωσή τους, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), κατηγορεί την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, με «μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν εδώ και περίπου 10 μήνες την πιο ακραία και αυταρχική συμπεριφορά, καθώς βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του σωματείου, ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ιερά. Aλλά όλων των εργαζομένων, όχι μόνον εκείνων που εργάζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες, οι οποίοι δεν πρέπει να λησμονούν ότι εργασιακό δικαίωμα που ασκείται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου παύει να νοείται ως τέτοιο».