Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται στο προσεχές διάστημα οι αγελαδοτρόφοι, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους Έλληνες κτηνοτρόφους, πρόκειται να διατυπώσουν την αντίθεση τους στην απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θανάση Σκορδά, για μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτό προέκυψε στη χθεσινή συνεδρίαση των Ελλήνων αγελαδοτρόφων στο Δερβένι. Ταυτόχρονα στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις και σε πολιτικό επίπεδο, με ενημερώσεις βουλευτών και των αρχηγών κομμάτων, για τους κινδύνους που ενέχει αυτή η κίνηση και για το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός του πλαισίου των επιταγών της ΕΕ, όπως επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγών, Γιώργος Κεφαλάς.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, οπότε και πρόκειται να συνεδριάσουν εκ νέου αγελαδοτρόφοι και κτηνοτρόφοι της χώρας, το πιο πιθανόν στη Θεσσαλονίκη. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής πρόκειται να καθοριστεί ακριβώς η μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσει ο κτηνοτροφικός κλάδος, ενώ θα αποτυπωθεί με ακρίβεια και το πρόγραμμα ενημερώσεων.

Στο μεταξύ σήμερα εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων και κτηνοτρόφων πρόκειται να παρευρεθούν στην ημερίδα που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη για τη Κοινή Αγροτική Πολιτική, με στόχο να συναντηθούν με εκπροσώπους φορέων και κομμάτων και να διερευνήσουν τις προθέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.