Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων»

Πρόστιμο, αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για όσους κινούνται στη ΛΕΑ


ΕΛΛΑΔΑ
6:50
04/01/2020
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων»
7
loading

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία ενόψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της την Κυριακή, κάτι που θα συμπέσει με το τριήμερο των Θεοφανίων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, θα εφαρμοστούν τα εξής μέτρα:

- Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κυριακή 06:00 πρωινή έως Δευτέρα 24:00 νυκτερινή ώρα.

- Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

- Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.

- Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

- Η Τροχαία και η Πυροσβεστική, θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.

«Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τους πολίτες ζητείται σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα και οδική συμπεριφορά με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Εδω φαίνεται καθαρά

  πως καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες τα εκτακτα μετρα για μια επερχόμενη κακοκαιρια
  Το πρωτο που τους έρχεται στι κεφαλι ειναι τα πρόστιμα.
  Για αυτο θα κλεισει και πάλι η εθνική χαχααααααα

 2. avatar @ Live News!

  Στα λόγια είναι πρώτοι στην κυβέρνηση.
  Τι να το κάνεις που είναι μόνο επικοινωνία...
  Αν τους βάλεις να κάνουν δουλειά, εκεί φαίνεται η ανικανότητα τους.

 3. avatar Τι δεν καταλαβαίνετε!

  Δεν βλέπουμε στα ΜΜΕ συμβατικά αυτ/τα της τροχαίας να σταματούν παραβάτες και να τους κόβουν τον [...] παραδειγματικά. Ο ρωμιός απο εφαρμογή νόμων πάσχει. Η ανομία εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν λαό υποβαθμισμένο και σκλάβο των μικροτήτων του.

 4. avatar Deja vu

  Μόλις μπλοκάρει πάλι η Εθνική Οδός λόγω ανικανότητας κυβέρνησης - Πατούλη θα διώξουν κάποιον άτυχο αστυνόμο. Υπό τις επιδοκιμασίες των καναλιών φερέφωνων.
  Για να κρύψουν την παροιμιώδη τους ανικανότητα!

 5. avatar τρεις μερες

  κραταει το θαυμα το μεγαλο τεσσερις.εδω ειναι βαλκανια

 6. avatar Πρέπει ο Ελληνας

  Να πάει στο εξωτερικό, να οδηγήσει, και ας κυκλοφορήσει στην ΛΕΑ. Και ας κυκλοφορήσει πάνω από τα επιτρεπόμενα χιλιόμετρα. Εκεί συνέρχεται, αυτό εκπαιδεύεται, και δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

 7. avatar Live News!

  Έπρεπε να περιμένω μέχρι το 2020 για να διαβάσω (επιτέλους!) ένα σωστό δελτίο τύπου από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει