Επιμένουν οι βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έως και την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου.

Οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 23/12 και επικεντρώνονται στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, αναμένεται βαθμιαία να επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 24/12, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα επιμείνουν έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Παράλληλα, πολύ ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων έως 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, ενώ σε περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα στο Δυτικό Λιβυκό Πέλαγος οι εντάσεις των δυτικών ανέμων θα φτάσουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ, όπως διακρίνεται στο χάρτη 2.