Η οικογένεια Μπάγκλερ από τη Γερμανία δεν είναι μια συνηθισμένη οικογένεια. Εδώ και 7 γενιές κινείται σε «τεντωμένο σχοινί». Για την ακρίβεια είναι σύρμα, βρίσκεται δεκάδες μέτρα πάνω από το έδαφος και ακροβατούν πάνω του, οδηγώντας μηχανές!

Ο 26χρονος Ράμπο Μπάγκλερ παρουσιάζει ένα από τα σόου του στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το σύρμα συνδέει το περίπτερο 7 με τον Πύργο του ΟΤΕ. Εκείνος οδηγεί τη μηχανή πάνω στο σύρμα και από κάτω αιωρείται ένας ακόμη ακροβάτης σε ειδική μπάρα (trapeze). Δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας και ο κίνδυνος για τον αναβάτη της μηχανής είναι μεγάλος, αφού είναι ο μόνος που δεν είναι δεμένος στο σύρμα, για να μπορεί να κινείται ελεύθερα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ράμπο. «Το 2006 είχαμε έρθει ξανά για την Έκθεση, όπως και το 2001. Μάλιστα, ο παππούς μου και η γιαγιά μου είχαν έρθει και αυτοί στην έκθεση Θεσσαλονίκης το 1976!» προσθέτει.

Έζησε μια ζωή, ταξιδεύοντας. Αυτός και ο αδερφός του είχαν μαζί τους πάντα έναν δάσκαλο, που τους έκανε τα μαθήματα του σχολείου ιδιωτικά.

Η ιστορία τους, όμως, σημαδεύτηκε από μία τραγωδία: «Πριν από 15 χρόνια είχαμε ένα τρομερό δυστύχημα. Στη διάρκεια ενός σόου, το σύρμα έσπασε και η μηχανή έπεσε από τα 40 μέτρα ύψος. Η μητέρα μου σκοτώθηκε και ο πατέρας μου έμεινε για 2 χρόνια στο νοσοκομείο» αναφέρει ο Ράμπο Μπάγκλερ.

Ωστόσο, εξηγεί ότι όσο ο πατέρας του ήταν στο νοσοκομείο, εκείνος (που ήταν τότε 9 ετών) και ο 12χρονος αδερφός του αποφάσισαν πως δεν ήθελαν να τα παρατήσουν. Ουσιαστικά, ήταν το μόνο που ήξεραν να κάνουν. «Ήταν στο αίμα μας, μέσα μας… Η αίσθηση ήταν παντού και έτσι θέλαμε να συνεχίσουμε!» λέει χαρακτηριστικά.

Στην καθημερινή του ζωή είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά όταν βρίσκεται στον αέρα, σε ύψος 62 μέτρων, νιώθει ένας μικρός σταρ.

Συνοδοιπόρος στη ζωή και συμπρωταγωνίστρια στα σόου είναι πλέον η σύζυγός του Ραμόνα, με την οποία έχουν δύο κορίτσια, ηλικίας τριών και ενός έτους.

Ακολουθώντας την παράδοση, ο Ράμπο ανεβάζει από τώρα μαζί του στη μηχανή τα κορίτσια του! «Έρχονται μαζί μου στη μηχανή και κάθονται μπροστά μου, οδηγώντας πάνω στο σύρμα και αρχίζουν να κοιτάζουν κάτω και γύρω… έτσι συνηθίζουν, μαθαίνουν και δεν φοβούνται τα ύψη ή κάτι άλλο. Συνηθίζουν όσο ακόμη είναι μικρά και όταν μεγαλώσουν είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν αν θα μείνουν μαζί μας ή αν θα ακολουθήσουν τα δικά τους σχέδια» αναφέρει ο Ράμπο.

Η Ραμόνα, πάντως, πήρε την απόφαση να γίνει ακροβάτρια πριν από εννέα χρόνια. Όταν, δηλαδή, κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να βρίσκεται μαζί με τον Ράμπο και να τον ακολουθεί…

Ο Ράμπο Μπάγκλερ λέει ότι «μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού» αυτοί που κάνουν σόου με μηχανές στον αέρα ανά τον κόσμο. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι αυτό που παρουσιάζουν στην ΔΕΘ είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των μεγάλων παραστάσεων που δίνουν, όταν συγκεντρώνεται η ευρύτερη οικογένεια.