Ένταση επικράτησε στο Καβούρι ανάμεσα σε φοιτητές και σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών. Οι φοιτητές είχαν προσπαθήσει νωρίτερα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις φοιτητές έχουν τραυματιστεί στη διάρκεια των επεισοδίων. Ο ένας από τους φοιτητές τραυματίστηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του.

Λίγη ώρα αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και στους φοιτητές μίλησε ο αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, Νικόλας Βούλγαρης, ο οποίος τους πρότεινε να συγκροτήσουν μια 5μελή επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που τους απασχολούν. Η πρόταση αυτή δεν έγινε ωστόσο αποδεκτή από τους φοιτητές.

Νωρίτερα οι φοιτητές είχαν κλείσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Βάρκιζα. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία αποχώρησαν οι φοιτητές και ο δρόμος άνοιξε.

Σημειώνεται πως στο Καβούρι είναι προγραμματισμένη η σύνοδος των πρυτάνεων και των αντιπρυτάνεων όπου συζητούνται κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις αλλαγές στον χώρο της Παιδείας.

Η σύνοδος πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο και είναι προγραμματισμένη να έχει διάρκεια μέχρι το Σάββατο (30/11).

Στη διαδικασία αναμένεται να γίνει ενημέρωση αναφορικά με το νομοσχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη (28/11) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Βίνεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος