Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), το ΚΕΘΕΑ MOSAIC αποτελεί μία από τις καλές πρακτικές που έχει να επιδείξει η Ελλάδα όσον αφορά την υποστήριξη των προσφύγων.

Επίσης, το συνέδριο ICT Security World για την ψηφιακή ασφάλεια τίμησε το ΚΕΘΕΑ με το φετινό βραβείο «ΑΙΓΙΣ». Η βράβευση αφορούσε τα προγράμματα που έχει δημιουργήσει το Κέντρο για εφήβους και νεαρούς ενήλικες που είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο και τα video games.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκθεση της FRA αναφέρεται στο έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ MOSAIC στη στήριξη προσφύγων και μεταναστών με προβλήματα εξάρτησης στην Αθήνα, καθώς και στη συμβολή του στην πρόληψη της εγκληματικότητας και στην κοινωνική ένταξη.

Η έκθεση βασίζεται σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με πρόσφυγες και εργαζομένους πρώτης γραμμής σε 15 τοποθεσίες έξι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία και Σουηδία.

Τo ICT Security World είναι μια ετήσια συνάντηση επαγγελματιών, τεχνοκρατών, ειδικών και επιστημόνων στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Τo φετινό ICT Security World, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, διοργάνωσαν το ΙCT Forum και η Ερευνητική Ομάδα Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (INFOSEC) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.