Νύχτα τρόμου και σκηνικό εφιάλτη έζησαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι της Κινέτας λόγω της κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

«Είναι θαύμα μεγάλο το ότι ζούμε» λέει στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha μια γυναίκα που έπεσε θύμα της μανίας της φύσης στην Κινέτα ενώ άλλη μια δεν κρύβει την απόγνωση της φωνάζοντας πως είναι η δεύτερη φορά που το σπίτι της πλημμυρίζει και χάνει το βιος της στις λάσπες και στα νερά.

«Βοηθήστε μας… Πνιγόμαστε… Βοηθήστε μας… Θα πνιγούμε ζωντανοί! Βοηθήστε μας…» ακούγεται η δραματική έκκληση ενός άνδρα που βλέπει τα ορμητικά νερά να τον περικυκλώνουν  και να είναι εγκλωβίζεται στο σπίτι του.

Στιγμές τρόμου για δεκάδες κατοίκους της Κινέτας. Αρκετοί βρήκαν διέξοδο στις ταράτσες των σπιτιών τους προκειμένου να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που παρέσυραν τα αυτοκίνητα τους και πλημμύριζαν τα σπίτια τους.

Τελευταία στιγμή σώθηκε από τον χείμαρρο ένα 3χρονο κοριτσάκι

Πραγματικά την τελευταία στιγμή σώθηκε ένα τρίχρονο κοριτσάκι όταν τα ορμητικά νερά εισέβαλλαν στο σπίτι του.

Ο πατέρας της οικογένειάς, προσπάθησε να σώσει την γυναίκα του και το παιδί του όμως έφτασε η στιγμή που ακόμα και ο ίδιος πίστεψε πως δεν θα τα καταφέρει και ζήτησε συγγνώμη από τη γυναίκα του γι’ αυτό.  Ήταν η στιγμή που μούδιασαν τα άκρα του και έπαθε υποθερμία.

Οι τρεις τους είχαν ανέβει στα ντουλάπια για να προφυλαχθούν και τότε με ένα ερπιστριοφόρο η Πυροσβεστικής προσπάθησαν να τους βγάλουν από το παράθυρο με το κάγκελο του σπιτιού.