Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων στις 10:10 το πρωί, καθώς ειδοποιήθηκε πως τυλίχτηκε στις φλόγες το κτίριο, στο οποίο στεγάζονται καταστήματα και κέντρο διασκέδασης, στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη στο κέντρο των Χανίων.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Όπως φαίνεται η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του διώροφου κτιρίου, όπου στεγάζεται κέντρο διασκέδασης και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι έριξαν όλες τους τις δυνάμεις για να προβάλουν να μην επεκταθεί η φωτιά στα παρακείμενα κτίρια, αλλά και στο ισόγειο όπου στεγάζεται κατάστημα.

Η κυκλοφορία στον δρόμο διεκόπη για να διευκολυνθεί η Πυροσβεστική ενώ πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε παρακολουθώντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Περίπου μετά από δύο ώρες οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά από την οποία ολόκληρος ο πρώτος όροφος όπου ήταν το κέντρο διασκέδασης, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Να σημειωθεί πως οι πυκνοί καπνοί εκτός του ότι είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, φαινόντουσαν από μεγάλη απόσταση προκαλώντας ανησυχία και ερωτηματικά σε όλους όσοι τους έβλεπαν.

Η αιτία που προκάλεσε την καταστροφική πυρκαγιά ερευνάται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.