Αίσθηση και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση της 12χρονης στη Μάνη, η οποία φέρεται να κακοποιήθηκε από τον ιερέα σύντροφο της μητέρας της, με τον ίδιο να μιλά για πλεκτάνη.

«Δεν πίστευα από την αρχή γιατί ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη, αλλά τώρα πιστεύω πως όντως έχει κάνει κακό στην κόρη μου, θέλω να τιμωρηθεί» δηλώνει η μητέρα του κοριτσιού, εξηγώντας γιατί άλλαξε κατάθεση. Αρχικά η γυναίκα είχε υποστηρίξει πως ο ιερέας δεν έχει βλάψει την κόρη της αλλά στη συνέχεια υποστήριξε τα αντίθετα.

Όπως είπε η γυναίκα στον ANT1, «η κόρη μου άρχισε να κλαίει και είπε “μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει”». «Η κόρη μου δεν μπορεί να τα βγάλει από το μυαλό της» πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του ιερέα δήλωσε «έκπληκτος και σοκαρισμένος» για το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της. Ισχυρίζεται ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που, όπως η ίδια είπε, την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί.

Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό της», απάντησε ότι «αυτό  θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, μετά από μία ορθή διαδικασία».

Ο ιερέας κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της παιδεραστίας, είναι χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία χρόνια συζούσε με γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού. Ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12 ετών, σήμερα, κοριτσάκι από την ηλικία των εννέα μέχρι και τη στιγμή της σύλληψής του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο STAR στο κεντρικό δελτίο, η 12χρονη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που έζησε, σοκάροντας ακόμα και τους υπαλλήλους που ήταν στην ανάκριση.

«Με πλησίασε ο ιερέας κι ασέλγησε πάνω μου μέσα  στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους. Η μαμά ήταν εκεί. Είδα αίμα στο βρακάκι μου και το πέταξα. Τα ίδια έκανε κι ο δεύτερος άντρας πριν από τον ιερέα» εξομολογήθηκε η 12χρονη. Όσον αφορά τον ιερέα αρνήθηκε κάθε κατηγορία κατά την απολογία του, έχοντας την στήριξη της μεγάλης κόρης του και του αδερφού της 12χρονης.