Με πλειάδα βιογραφικών γέμισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας καθώς αυτή τη χρονική περίοδο αναζητούνται τα κατάλληλα πρόσωπα που θα διοριστούν διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί ανέρχονται σε 111 ενώ οι αιτήσεις έφθασαν αισίως τις… 1.116.

Όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων ενδιαφέρονται για τοποθετηθούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται εντός της Αττικής. Ανάμεσά τους υπάρχουν όπως μαθαίνουμε και πρόσωπα που είχαν διατελέσει και παλαιότερα σε ανάλογες θέσεις, όχι απαραιτήτως σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι κατοχή πτυχίου ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχου ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου του εξωτερικού, ενώ θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά και την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

Τα δικαιολογητικά υποβαλλόντουσαν από τους υποψηφίους στην έδρα της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, σε κλειστό φάκελο.