Τι συμβαίνει όταν μένεις μόνος μπροστά σε ένα λευκό χαρτί και γράφεις; Τι νοιώθεις όταν ανοίγεις την καρδιά σου και δίνεις σχήμα στις σκέψεις και τα όνειρά σου; Ποια είναι η εμπειρία που αισθάνεσαι όταν η ψυχή σου απλώνεται σε ένα ατελείωτο χώρο που μπορείς να τον διαμορφώσεις όπως θέλεις;

Καλωσήρθατε σε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της γραφής και των σημειώσεων όπου όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και τα πιο απίστευτα. Εδώ αρχίζει μια συναρπαστική ιστορία, που ξεκινάει από τη μέρα που ο άνθρωπος επινόησε τη γραφή και φτάνει μέχρι τη μέρα που μια επαναστατική ελληνική καινοτομία στο χώρο της βιβλιοδεσίας, έγινε επώνυμο brand που έφτασε σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν στην Αθήνα το 1960, όταν o  μάστορας της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας Θεόδωρος Χασαπάκης δραστηριοποιήθηκε με πολύ μεράκι στο χώρο των ειδικών εκδόσεων και του χειροποίητου βιβλίου.

To 1994 η εταιρεία πέρασε στην επόμενη γενιά, τη Γρηγορία και τον Δημήτρη Χασαπάκη, που χωρίς να αφήσουν το χώρο της παραδοσιακής βιβλιοδεσίας αποφάσισαν να εστιαστούν κυρίως στη δημιουργία επώνυμων προϊόντων, όπως ημερολόγια, σημειωματάρια και εταιρικά δώρα, για την επιχειρηματική καθώς και την καταναλωτική αγορά.

Με στόχο μια σημαντική στροφή στο μάρκετινγκ και το branding των προϊόντων της για μια έξοδο στις διεθνείς αγορές, η εταιρεία το 2010 πήρε το πρωτότυπο όνομα «The Writing Fields», που συμβολίζει μια νέα φιλοσοφία, με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και την εσωτερική του αναζήτηση.

Παράλληλα, μετά από 2 χρόνια έρευνας και με δεκαετίες εμπειρίας σε όλο το φάσμα των τεχνολογιών που αφορούν τη βιβλιοδεσία, το τμήμα έρευνας της εταιρείας ανακάλυψε μια νέα μέθοδο βιβλιοδεσίας που δίνει μοναδική αντοχή και ευκαμψία σε βιβλία, σημειωματάρια και ημερολόγια και την ονόμασε Flexbook.

Η πρωτοτυπία της νέας τεχνολογίας δημιούργησε προϊόντα με εντελώς νέες προδιαγραφές, με πρωτόγνωρη ευκαμψία που πάει πέρα από τις 360ᵒ. Τα ημερολόγια και σημειωματάρια Flexbook σκανάρονται και φωτοτυπούνται καλύτερα γιατί ανοίγουν επίπεδα 180ᵒ, ενώ κάνουν χιλιάδες περισσότερα ανοίγματα χωρίς να σπάνε.

Για να προστατευθεί ο καταναλωτής από αντιγραφές αποφασίστηκε ότι κάθε προϊόν θα φέρει πάντα το ειδικό ολόγραμμα που δηλώνει ότι είναι γνήσιο.

Με έμφαση στο design, την καινοτομία και τα νέα υλικά η μέθοδος ήταν τόσο μοναδική που σύντομα απέκτησε φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα να είναι σήμερα μία καθετοποιημένη εκδοτική και βιβλιοδετική μονάδα με ηγετική θέση στο χώρο των προϊόντων σημειώσεων.

Με τον αέρα ενός καλύτερου ποιοτικά προϊόντος, εντυπωσιακού σχεδιασμού από τη βραβευμένη ελληνική εταιρεία k2 design αλλά και μιας φιλοσοφίας εστιασμένης σε μια εμπειρία ζωής, δημιουργήθηκε ένα brand που βλέπει τον κόσμο των σημειώσεων διαφορετικά, ένα κίνημα επιστροφής στις βαθύτερες ρίζες μας.

Το brand Flexbook αγγίζει ανθρώπους που ψάχνουν αξίες όχι προϊόντα και αναζητούν μια πιο αληθινή οπτική της ζωής.