Δήμος Χαϊδαρίου για Σκαραμαγκά: Να σταματήσει η γκετοποίηση των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας

«Δεν πληρούνται οι βασικοί όροι για την ομαλή διαβίωση των ανθρώπων αυτών»


ΕΛΛΑΔΑ
18:04
10/10/2019
Δήμος Χαϊδαρίου για Σκαραμαγκά: Να σταματήσει η γκετοποίηση των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας
2
loading

Αντίθετος στην περαιτέρω διόγκωση του Κέντρου Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά με τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Η μεταφορά άλλων 50 προσφύγων στο εν λόγω Κέντρο ανεβάζει τον συνολικό πληθυσμό φιλοξενούμενων στους 2.500, αριθμός που ξεπερνάει την πραγματική δυναμικότητα του χώρου, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήμου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενούμενων προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους και αρκετά μικρά παιδιά, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαθέτει όλο και μεγαλύτερη δύναμη στον Σκαραμαγκά, αποσπώντας την από τα καθήκοντα της ασφάλειας στην πόλη. Οι διερχόμενες λεωφορειακές γραμμές οι οποίες εξυπηρετούν τις συνοικίες του Σκαραμαγκά και του Δαφνίου υφίστανται μεγαλύτερο φόρτο, ενώ επιβαρυμένη είναι και η λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου.

Ορθότερη λύση για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο δήμος δηλώνει ότι είναι η διαμονή των προσφύγων σε διαμερίσματα ή τουριστικά καταλύματα και όχι «η συνέχιση της γκετοποίησης των προσφύγων σε "κέντρα φιλοξενίας", όπου δεν πληρούνται οι βασικοί όροι για την ομαλή διαβίωση των ανθρώπων αυτών».

Συν τοις άλλοις, σημειώνει ότι η έκταση όπου λειτουργεί το Κέντρο ανήκει δικαιωματικά στον Δήμο Χαϊδαρίου και ότι θα έπρεπε να έχει παραχωρηθεί σε αυτόν εδώ και αρκετά χρόνια. Ζητεί, μάλιστα, να λάβει άμεσα επίσημη νομική μορφή η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης ότι η έκταση θα παραχωρηθεί στον δήμο μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία του Κέντρου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar πρόσφυγες ;

    Λ Α Θ Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ν Α Σ Τ Ε Σ είναι και θα απελαθούν όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

  2. avatar Αριστερός ανθρωπιστής αλληλεγγύος

    Θα φτιαχτεί λίστα απο ανθρωπιστές αλληλεγγύους που θα παίρνουν 5-10 προσφυγες , οικονομικούς μεταναστες η τζιχαντια ( ότι σου κάτσει) στα σπίτια τους . ΠΡΟΣΟΧΉ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.... ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει