Στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκράτειο Νοσοκομείου νοσηλεύεται ο Πέτρος Τατσόπουλος, όπου μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 18:30 την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, έπειτα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο πρώην βουλευτής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το οξύ οπισθοστερνικό άλγος, η οποία είχε διάρκεια πέντε ωρών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha και λίγο πριν τις διαφημίσεις ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα μου επιτρέψετε επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος να αποχωρήσω».

Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα, ο παρουσιαστής, Τάκης Χατζής, είπε: «Είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό, είχαμε την λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου. Ήταν εδώ μαζί μας μαζί με τον γιατρό τον κ. Λύρα να παρουσιάσουν ένα θέμα. Είναι μαζί του και ο κ. Βίτσας, έχουμε ενημερώσει και το ασθενοφόρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, ο Πέτρος είναι γερός».