Ο καιρός άλλαξε απότομα με τα ακραία φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα να στοιχίζουν τη ζωή σε δυο ανθρώπους. Οι δυο νεαροί άντρες πέθαναν μετά από χτύπημα κεραυνού στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και στη Μυρσίνη Λεχαινών αντίστοιχα.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα από τις πρώτες ώρες έως και το μεσημέρι της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων.

Στο σύνολό τους οι κεραυνοί που έπεσαν στην Ελληνική επικράτεια ξεπέρασαν τους 14.000 (5.300 πάνω από την ξηρά / 9.000 πάνω από τη θάλασσα), ενώ καταγράφηκαν και 2 ανεμοστρόβιλοι (Καλαμάτα, Αμαλιάδα) και 1 υδροσίφωνας  (Αμβρακικός Κόλπος – Αμφιλοχία).

Στον χάρτη από το Meteo που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ», τα σημεία των θανατηφόρων χτυπημάτων και τα σημεία εμφάνισης των ανεμοστροβίλων/υδροσίφωνα.

Επίσης φαίνεται και ο προγνωστικός χάρτης των ανεμοστροβίλων/υδροσιφώνων που είχε δημοσιευτεί νωρίτερα με την πρόγνωση του καιρού.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η γεωγραφική κατανομή της βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 24/09, ενώ στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.