Σε αξιολόγηση των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, με στόχο η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2011. Το έργο έχει ανατεθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τους διοικητές των νοσοκομείων της 5ης, 6ης και 7ης ΥΠΕ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τους διοικητές να φροντίσουν οι ίδιοι για τον εξορθολογισμό των δαπανών, κυρίως στον τομέα του φαρμάκου. Υπογράμμισε την ανάγκη σχολαστικής καταγραφής των περιστατικών που καταλήγουν στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε στο έλεος κάθε κομπιναδόρου».

Ως προς το φάρμακο, η μηχανογράφηση στο ΙΚΑ έχει εντοπίσει τους «πανελληνιονίκες» σε συνταγογράφηση γιατρούς, οι οποίοι είναι παθολόγοι.

Ο υπουργός Υγείας διέψευσε φήμες για συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, τις οποίες απέδωσε σε σκοπιμότητες ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Αναφερόμενος στα οικονομικά των νοσοκομείων, είπε στους διοικητές ότι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση και σημείωσε ότι οι συνδικαλιστές γιατροί διεκδικούν σαν να μην είναι παρούσα η κρίση.