Μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιά σημειώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης σε ιδιωτικό κυνοτροφείο σε ορεινό μέρος κοντά στα Πλατανάκια του Δήμου Θηβαίων.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο οίκημα και επειδή στο εσωτερικό του υπήρχαν φιάλες, γρήγορα εξαπλώθηκε απειλώντας τους «τετράποδους» ενοίκους που βρίσκονταν μέσα στα κλουβιά.

Οι Πυροσβέστες από την ΠΥ Θήβας έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες εντός και εκτός οικήματος, καθώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και απειλητικά σε παρακείμενη ρεματιά. Επίσης το εσωτερικό ήδη καιγόταν από άκρη σε άκρη και ενώ τα σκυλιά γάβγιζαν απελπισμένα.

Δεκαοκτώ πυροσβέστες με επικεφαλής τον Διοικητή της Υπηρεσίας Γιώργο Οικονόμου, κατόρθωσαν να σώσουν περί τα 60 σκυλιά, όλα τους κυνηγόσκυλα ράτσας, κάποια από αυτά μάλιστα δύο φορές καθώς επέστρεφαν στα κλουβιά όπου ήταν τα μικρά τους. Συγχρόνως οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν πριν η πυρκαγιά ξεφύγει στη χαράδρα και κάψει ότι βρει στο πέρασμά της. Χαρακτηριστικά στο σημείο κλήθηκε και πεζοπόρο τμήμα προκειμένου να καθαρίσει τις διάσπαρτες μικροεστίες.

Παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών όμως, δεν έλειψαν οι απώλειες καθώς κάηκαν τουλάχιστον τέσσερα κουταβάκια, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο σκυλιά δεν επέζησαν εξαιτίας των αναθυμιάσεων.