Σημαντική αύξηση των τιμών των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων στην Αθήνα καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο. Κυριότερος λόγος είναι η στροφή των περισσότερων ιδιοκτητών ακινήτων στην βραχυχρόνια μίσθωση (πλατφόρμες τύπου Airbnb) που έχει παρασύρει τις τιμές των μικρών διαμερισμάτων στα ύψη όπως αναφέρει το Sigmalive.

Ακόμα και όσοι από τους ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν την επιλογή της βραχυχρόνιας μίσθωσης καθώς δεν δήλωσαν τον Αριθμό Μητρώου του ακίνητου, ως όφειλαν, είναι πιθανόν να ζητήσουν από τους ενδιαφερόμενους αυξημένες τιμές αντίστοιχες με αυτές που θα είχαν αν έμεναν στην πλατφόρμα.

Παράλληλα, υψηλές τιμές διατηρούνται στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ακαδημαϊκά ιδρύματα. Για παράδειγμα στην Κυψέλη, μια περιοχή που δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υψηλές προτιμήσεις όσων χρησιμοποιούν πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αλλά είναι κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα ακίνητο δύο υπνοδωματίων κοστολογείται κατά μέσο όρο 500 ευρώ μηνιαίως.

Στο Κουκάκι, μια περιοχή αρκετά δημοφιλής για τους φοιτητές λόγω της γειτνίασης του με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, οι τιμές ενοικίου αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο. Για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου το μηνιαίο ενοίκιο κυμαίνεται από 450 έως 750 ευρώ, ενώ πέρσι την ίδια εποχή οι τιμές ξεκινούσαν από 420 και έφταναν τα 550.  Λίγο χαμηλότερες είναι οι τιμές σε Εξάρχεια, Νεάπολη και περιοχή Μουσείου ενώ στο Κολωνάκι και στο Μετς η ενοικίαση κατοικίας θεωρείται πλέον εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα ενοίκια παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά λόγω βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πιο προσιτές είναι οι περιοχές του Νέου Κόσμου, της Καλλιθέας, του Γουδί και των Αμπελοκήπων όπου οι τιμές παραμένουν σταθερές.