Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται πλέον στην αγορά των Χανίων και της Πελοποννήσου λόγω των πολυήμερων κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, με τους εμπόρους να εκφράζουν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα αποθέματα φαρμάκων στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Χανίων αρχίζουν να εξαντλούνται, με 500 από τους 3.500 κωδικούς φαρμάκων να έχουν «εξαφανιστεί», ενώ και στον εμπορικό κόσμο ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς η τροφοδοσία των επιχειρήσεων γίνεται με δυσκολία.

Στην Πελοπόννησο, τα ράφια στα περισσότερα σουπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, ενώ καταγράφονται και αυξήσεις σε κάποια είδη, λόγω των ελλείψεων. Στην Αργολίδα από την αρχή του χρόνου ως σήμερα άνοιξαν 454 επιχειρήσεις κι έβαλαν λουκέτο 830, όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος. Όπως επισημαίνει δε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασιλική Φράγκου – Γεωργακοπούλου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και στην αγορά του φαρμάκου, με σημαντικότερες αυτών σε σκευάσματα για παθήσεις χοληστερίνης, αντιυπερτασικών και νόσου Πάρκινσον.