Αισιόδοξη είναι η εκτίμηση παραγόντων της τουριστικής αγοράς για σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα για το 2013, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και το 20%, όπως μετέφερε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.

Σύμφωνα με το thebest.gr, το ποσοστό της αύξησης των τουριστών στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά αναμένεται να είναι ισόποσο ή και λίγο μεγαλύτερο από τον προαναφερθέντα μέσο όρο.

Επαναλαμβάνεται από παντού ότι «θα έχουμε μία διψήφια αύξηση» και «κάποιοι πιο αισιόδοξοι μιλάνε και για το 20%», είπε ο κ. Λειβαδάς, έπειτα από τις διεθνείς επαφές του το κρίσιμο για τον τουρισμό δίμηνο του Μαρτίου-Απριλίου.

«Η αύξηση αυτή είναι κάτι θετικό στην βαριά μας βιομηχανία. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία αλλά και μία αίσθηση ευθύνης» πρόσθεσε ο γγ του ΕΟΤ, σημειώνοντας: «Πρέπει να καταλάβουμε πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε (τους επισκέπτες της χώρας) με αίσθηση ευθύνης, από τα απλά πράγματα, το απλό χαμόγελο, μέχρι σύνθετα πράγματα, τις τιμές μας, με την επενδυτική μας πολιτική, που πρέπει να είναι σε ένα βάθος χρόνου».