ΑΔΜΗΕ: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Κρήτης

«Το εμβληματικό project εξελίσσεται απρόσκοπτα»


ΕΛΛΑΔΑ
15:38
22/07/2019
ΑΔΜΗΕ: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Κρήτης
4
loading

Προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και οι δύο φάσεις της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα, μετά από την απόρριψη των προσφυγών, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή της απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει η κυπριακή εταιρεία Euroasia Interconnector Ltd κατά του διαγωνισμού για τους Σταθμούς Μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής. Η ΑΕΠΠ έκρινε την προσφυγή απαράδεκτη ως ασκούμενη χωρίς έννομο συμφέρον, καθώς η Εuroasia Interconnector δεν διέθετε την -υποχρεωτική εκ του νόμου- ιδιότητα του ενδιαφερόμενου με συμφέρον να του ανατεθεί η υπό ανάθεση σύμβαση.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις αποφάσεις του υπ' αριθμόν 1271/2019 και 1272/2019 (που δημοσιεύθηκαν στις 11 Ιουλίου) απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης του Σωματείου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και του Δήμου Μονεμβασίας κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών 'Ορων (ΑΕΠΟ) για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Το εμβληματικό project της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης εξελίσσεται απρόσκοπτα. Εντός του 2020 θα περατωθεί η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, οι εργασίες για την οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μετά τη σημερινή απόφαση της ΑΕΠΠ συνεχίζονται κανονικά οι διαγωνισμοί για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, έργο που υλοποιεί η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection». Σε μια εβδομάδα από σήμερα αναμένουμε τις προσφορές για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης και στις 30 Αυγούστου τις προσφορές για τους Σταθμούς Μετατροπής, σε συνέχεια της παράτασης που δόθηκε στον εν λόγω διαγωνισμό κατόπιν αιτημάτων των εγχώριων και διεθνών συμμετεχόντων κατασκευαστικών οίκων-προμηθευτών εξοπλισμού, δεδομένου του μεγέθους του έργου, των ιδιαίτερα απαιτητικών τεχνικών προδιαγραφών του και του αντίστοιχα μεγάλου αριθμού τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την κατάθεση άρτιων προσφορών»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Mplaky

  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΠΥΘΜΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΒΡΧΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΤΑ ΤΖΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ ΤΟ ΧΑΝΙ

 2. avatar Το αυτονόητο που με τα κλεφτοκόμματα κατάντησε ζητούμενο

  Το μεγάλο εθνικό έργο που οργάνωσε και προχώρησε η κυβέρνηση Τσίπρα! Μαζί με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων, το Μετρό Θεσσαλονίκης, την ηλεκτρική σύζευξη με τα νησιά μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων... Και το κυριότερο... Χωρίς μίζες!

  1. avatar Social Distortion.

   Κακομοίρη, ακόμα τα ιδια σε βάζουν να κανεις copy paste...
   Πέρασαν οθ εκλογές καψερέ..

 3. avatar ΑΝΤΑΙΟΣ Φ

  Να ελεγχθεί ποιοι έβαλαν την συγκεκριμένη εταιρία να κάνει προσφυγή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει