Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούν καμία μετακίνηση προσωπικού ούτε υποβάθμιση και κλείσιμο του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων έδωσαν γιατροί και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Γαστούνης καθώς και φορείς του δήμου Πηνειού που έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν στον δήμαρχο, Αλέξη Καστρινό, καταγγέλλουν την διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου για ενέργειες που οδηγούν στην απαξίωση, την συρρίκνωση και την διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η χθεσινή συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Γαστούνης και μισή ώρα αργότερα γιατροί, εργαζόμενοι και φορείς ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Γαστούνης, η οποία κατέληξε στο κτίριο Σισίνη.

Παραμένουν στον αγώνα

Στην κεφαλή της πορείας οι εργαζόμενοι κρατούσαν πανό που έγραφε: «Όχι στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Γαστούνης και των Περιφερειακών Ιατρείων. Ανάκληση όλων των μετακινήσεων του προσωπικού» και φωνάζοντας συνθήματα ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα και ότι δεν θα επιτρέψουν ενέργειες που στοχεύουν στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στο πλευρό των γιατρών και των εργαζομένων βρέθηκε και η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, καθώς και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, Βασίλης Μιχαλόπουλος, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ στην αρχή της πορείας μαζί με εργαζόμενους και φορείς ήταν και ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός.

Επέδωσαν ψήφισμα

Όταν η πορεία έφθασε στο κτίριο Σισίνη, αντιπροσωπεία ανέβηκε στο γραφείο του δημάρχου και επέδωσε στον κ. Καστρινό ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο οποίο μεταξύ άλλων καταγγέλλεται η διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου για τις αποφάσεις μετακίνησης προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, που οδηγεί σε απαξίωση, συρρίκνωση και διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νομό. Επισημαίνεται δε, ότι είναι απόλυτη ανάγκη να παραμείνουν στελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία, που αποτελούν το ανάχωμα σε ότι αφορά την συσσώρευση πολιτών στα νοσοκομεία. Κατηγορούν την διοικήτρια της ενιαίας διοίκησης, ότι μετακινεί προσωπικό θέλοντας να αναδείξει το έργο της, χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι στο προσωπικό, ακόμη και απέναντι σε εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες. Ζητούν την ανάκληση όλων των μετακινήσεων, για να αποκατασταθεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του Κέντρου Υγείας προς όφελος της υγείας των πολιτών.

Ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός, που παρέλαβε το ψήφισμα, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους πολίτες για την συμμετοχή τους στην πορεία και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «Εμμένουμε στις δηλώσεις που είχαμε κάνει και την προηγούμενη φορά. Το Κέντρο Υγείας Γαστούνης δεν είναι ο προθάλαμος ή ο προπομπός της φωτογράφισης κάποιου, δεν είναι κανείς νταβατζής στο Κέντρο Υγείας. Στο χώρο της υγείας δεν υπάρχουν νταβατζήδες. Περιμένω τον κ. Καστίβελα, που έχει δείξει ότι είναι σωστός, να συναντηθώ και να μιλήσω μαζί του. Το να πάω σε διοικητές που άλλα λένε μπροστά και άλλα πίσω δεν το κάνω. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν θεσμοί και διακριτοί ρόλοι και οι σοβαροί υπηρεσιακοί παράγοντες και εμείς είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών».

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, αλλά και οι φορείς του δήμου ξεκαθάρισαν ότι παραμένουν στις επάλξεις και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Πηγή: patrisnews.com