Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το σαρωτικό πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας που χτύπησε με σφοδρότητα-κυρίως- το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Η καταιγίδα επιπέδου «super cell» άφησε πίσω της επτά νεκρούς, καθώς εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου ψαρά η οποία και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Ακόμη έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη θεομηνία στη Χαλκιδική: Μία γυναίκα από τη Ρουμανία και το ηλικίας 8 ετών παιδί της σκοτώθηκαν στα Νέα Πλάγια, δύο Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Ποτίδια και άλλοι δύο στη Σωζόπολη, όπου παρασύρθηκαν μαζί με το τροχόσπιτό τους.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Πολυγύρου Χαλκιδικής και «Γεννηματάς» και «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης δεκάδες άνθρωποι, ενήλικες και παιδιά, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χτεσινοβραδινών καιρικών φαινομένων στη Χαλκιδική.

Συνολικά 49 τραυματίες μεταφέρθηκαν χτες βράδυ στο νοσοκομείο του Πολύγυρου, στη Χαλκιδική. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του νοσοκομείου, Λαμπρινή Στεφανίδου, εξ αυτών έγιναν 13 εισαγωγές, εκ των οποίων οι οκτώ στη Χειρουργική Κλινική και πέντε στην Ορθοπεδική, ενώ ένα κορίτσι 13 ετών και μια τριαντάχρονη γυναίκα διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Παπανικολάου» αντίστοιχα.