Σε δύσβατη περιοχή οι φλόγες. Ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (08.07.2019) έξω από το Καστρί του Δήμου Μακρακώμης και συγκεκριμένα στο Παλιούρι.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Οι φλόγες κατέκαψαν αρκετά στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης, βοηθούμενες από τον δυνατό όσο και καυτό αέρα που φυσάει στην περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία σε ορεινή περιοχή και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις καθώς αναπτύχθηκε προς τρεις κατευθύνσεις. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Μακρακώμη και από τη Λαμία που πήγαν στο συγκεκριμένο σημείο μπόρεσαν να ελέγξουν τα δύο από τα τρία μέτωπα πολύ γρήγορα, όμως ένα μέτωπο που κινείται βόρεια τους την περιοχή του Δομοκού ξέφυγε παρά τις ρίψεις που έκαναν τα δύο αεροσκάφη πετζετέλ που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας .

Η φωτιά αρχικά κινήθηκε προς τα χωριά Παλιούρι και Καστρί και εκεί παρατάχθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, αρχικά με 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες όπως επίσης και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ βολές έκαναν και τα δύο αεροσκάφη.

Όμως η φορά του ανέμου άλλαξε, η φωτιά απομακρύνθηκε από τα χωριά Καστρί και Παλιούρι και πλέον σχημάτισε ένα μέτωπο που κινείται βόρεια ανάμεσα στα χωριά Τρίλοφο και Μοσχοκαρυά, όπου η μάχη συνεχίζεται από αέρος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 80 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 αεροσκάφη.  Την επιχείρηση συνδράμουν 4 οχήματα της Περιφέρειας, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Δείτε και βίντεο από τις πρώτες στιγμές της πυρκαγιάς