Φωτιές στην Εύβοια: Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις

Δύο φορές μέσα σε 24 ώρες προληπτική εκκένωση του ίδιου χωριού


ΕΛΛΑΔΑ
18:02
05/07/2019
Φωτιές στην Εύβοια: Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις
7
loading

Δεν έχει τέλος το θρίλερ που παίζεται στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τις τελευταίες 27 ώρες. Εκεί που οι πυροσβέστες πίστευαν ότι θα μπορέσουν να τιθασεύσουν τις φλόγες οι οποίες εκτείνονται σε ένα μέτωπο μήκους από 5 έως 7 km ξαφνικά οι αναζωπυρώσεις είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα αφού δημιουργούν νέα πύρινα μέτωπα.

Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη στα κύρια μέτωπα, εκείνη τη στιγμή ξαφνικά ανακάλυψαν ότι φωτιές έφταναν κοντά στο χωριό Τραχήλι. Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί το χωριό αλλά την τελευταία στιγμή, όπως και χθες, ο άνεμος άλλαξε πορεία και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο χωριό.

Δύο φορές μέσα σε 24 ώρες προληπτική εκκένωση του ίδιου χωριού

Την ίδια στιγμή σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκολεύει τις κινήσεις από την πλευρά των πυροσβεστών. Αναζωπυρώσεις έχουμε την τελευταία ώρα και στο χωριό Θαρούνια όπου και χθες δοκιμάζονταν χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ώρα πριν οι κάτοικοι στο χωριό Δάφνη Αυλωναρίου ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς έβλεπαν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει τα όρια του χωριού τους και οι καπνοί να έχουν καλύψει ακόμη και τα σπίτια τους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιοι κάτοικοι ζητούσαν βοήθεια από που μπορούσαν και λίγο αργότερα την προέλαση της φωτιάς την ανέκοψαν τα εναέρια μέσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar writer

  ο ανίκανος περιφερειάρχης δεν είχε οργανώσει τίποτα, καταστρέφει το φυσικό πλούτο της περιοχής, ευτυχώς ακόμη, τυχαία, δεν υπάρχουν θύματα. όλα στον αυτόματο είναι , τι έκανε τόσα χρόνια ως περιφερειάρχης. Παραιτήσου άχρηστε.

  1. avatar Evangel

   Προεκλογικές φωτιες είναι άσχετε,το κάνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι....δεκαετίες τώρα,συν οι τούρκοι πράκτορες που έκαιγαν την Ελλάδα σε όλα τα 90\'s...Τι δεν καταλαβαίινετε.Εχω επιβιώσει απο μια τέτοια φωτιά σε μικρό νησί και ξέρω καλά τι παίζει....

 2. avatar Mitsarasssss

  Ανίκανοι και επικίνδυνοι οι τύποι Άφησαν την χώρα στο έλεος των καταστροφών Αν είναι δυνατόν

 3. avatar web user

  Δεν είναι πρώτη φορά που πιάνει φωτιά στην περιοχή.

 4. avatar Giorgos Karkanis

  Οί Συριζοανίκανοι αντί να πάρουν κανά εναέριο μέσο κατάσβεσης σπαταλούσαν τα χρήματά σε Καρανίκες και σε Λαθροεισβολείς

  1. avatar writer

   Ο άχρηστος περιφερειάρχης Μπακογιάννης τι έκανε; Οργάνωσε τη περιοχή ευθύνης του σύμφωνα με τα σχέδια και τους κανόνες πολιτικής προστασίας ώστε να περιορίζετε άμεσα η εξάπλωση των πυρκαγιών; Η ασχολιόταν με δημόσιες σχέσεις και βόλτες με το αφεντικό της γυναίκας του;

   1. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

    Γελάνε τα τσιμέντα με αυτά πού γράφεις σύντροφε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει