Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις των θεμάτων στη Νέα Ελληνική Γλώσσα

Βασίστηκαν στο απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο Μπόμπιο


ΕΛΛΑΔΑ
13:51
07/06/2019
Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις των θεμάτων στη Νέα Ελληνική Γλώσσα
1
loading

Στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν την Παρασκευή, πρώτη ημέρα πανελληνίων 2019 για τα Γενικά Λύκεια, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα θέματα βασίστηκαν στο απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο Μπόμπιο (Norberto Bobbio), Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου, «Το μέλλον της Δημοκρατίας», με τίτλο: «Επίκληση των αξιών της Δημοκρατίας».

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τη δράση των ενεργών πολιτών, ως βάση της σύγχρονης Δημοκρατίας. Έπρεπε να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα, σε μορφή άρθρου, τις θέσεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη Δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και για τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα θέματα από το Νέο Φροντιστήριο

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, με μαθήματα Προσανατολισμού: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar αναγνώστ

    ο συγγραφέας των απαντήσεων δε γνωρίζει πόσα κενά διαστήματα προηγούνται, και πόσα ακολουθούν τα σημεία στίξης! ο συγγραφέας των απαντήσεων δε γνωρίζει πόσα κενά διαστήματα προηγούνται, και πόσα ακολουθούν τα σημεία στίξης! ο συγγραφέας των απαντήσεων δε γνωρίζει πόσα κενά διαστήματα προηγούνται, και πόσα ακολουθούν τα σημεία στίξης! ο συγγραφέας των απαντήσεων δε γνωρίζει πόσα κενά διαστήματα προηγούνται, και πόσα ακολουθούν τα σημεία στίξης!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει