Ανάληψη ευθύνης για τα εκρηκτικά στο εργοτάξιο του μετρό στη Θεσσαλονίκη

«Τον λογαριασμό αν πάθει κάτι κάποιος σύντροφος ή συντρόφισσά μας θα τον πληρώσετε όλοι σας»


ΕΛΛΑΔΑ
10:01
06/06/2019
Ανάληψη ευθύνης για τα εκρηκτικά στο εργοτάξιο του μετρό στη Θεσσαλονίκη
7
loading

Ομάδα αναρχικών ανέλαβε, με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικών, στις 17 Μαΐου, στο εργοτάξιο του μετρό στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Στα δεδομένα της Θεσσαλονίκης η εμπορική και οικονομική υποβάθμιση περιοχών του κέντρου και της περιφέρειάς του λόγω των εργοταξίων του μετρό που εμπόδιζαν την κυκλοφορία του κεφαλαίου και τις έκαναν δύσκολα προσβάσιμες θα ακολουθηθεί από την εκρηκτική άνοδο των τιμών των ακινήτων με την ολοκλήρωση του έργου. Όποιος και όποια πιστεύει ότι το μετρό θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός της πόλης δεν αντιλαμβάνεται ότι η ίδια η δομή της πόλης θα αλλάξει. Σε συνδυασμό με τις αναπλάσεις που προωθούνται από το δήμο, την άνοδο των τιμών στην αγορά ακινήτων, τον παράγοντα airbnb, τους ήδη πανταχού παρόντες μπάτσους το μετρό θα συμβάλλει στο να διωχθούν τα φτωχώτερα κοινωνικά στρώματα από το κέντρο της πόλης και να αυξηθεί το κόστος ζωής για όλους τους κατοικούς της» αναφέρουν «αναρχικοί/αναρχικές» στο κείμενο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα εκρηκτικά που είχαν προκαλέσει μικρής έκτασης φωτιά. 

«Εμείς σε μια διαφορετική πολιτική συγκυρία επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο υπόγειο του εργοταξίου του μετρό στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στις 17/05/2019» αναφέρουν στη συνέχεια. «Η απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα για τη χορήγηση αδειών που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις μέρες όπως και ο χρόνος και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η δράση θέτουν δύο ακόμα περιεχόμενα. Το πρώτο είναι ότι δεν θα αφήσουμε τους φυλακισμένους επαναστάτες έρμαια των κατασταλτικών σχεδιασμών κράτους και αφεντικών. Τον λογαριασμό αν πάθει κάτι κάποιος σύντροφος ή συντρόφισσά μας θα τον πληρώσετε όλοι σας. Αυτό είναι μια υπόσχεση. Το δεύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε την επόμενη ''μεγάλη συνάντηση'' ή ''μεγάλη μέρα'' για να επιτεθούμε. Δεν περιμένουμε να "ωριμάσουν οι συνθήκες", να πέσει η εξέγερση από τον ουρανό. Κάθε στιγμή που περνά οξύνουμε τις αντιστάσεις μας, βάζουμε ακόμα ένα λιθαράκι για την αποσταθεροποίηση του συστήματος. Κάθε πράξη επιθετική γίνεται κομμάτι μιας αγωνιστικής συνέχειας που πυροδοτεί νέα σαμποτάζ, βανδαλισμούς, οδοφράγματα, αποκαλύπτοντας πόσο διάτρητο είναι το καθεστώς ασφάλειας που έχουν δημιουργήσει» αναφέρουν στο κείμενό τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ασχετος…

  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...

 2. avatar Legion Entragere

  Ένας από εμάς φτάνει [...] αρκεί να πάρουμε πράσινο φώς καί νά δείτε τί ωραία πάρτι οργανώνουμε εμείς.

 3. avatar Αήρ

  Ψευτόμαγκες.

 4. avatar Πλαστήρας

  Ανεγκέφαλοι τεμπέληδες, άχρηστοι μακάκοι, κηφήνες που ζείτε εις βάρος των υπολοίπων, σε λίγο οι προστάτες σας μπαίνουν στη βοθρότρυπα που μόνοι τους έσκαψαν. [...]

  1. avatar πάτα το μηδέν

   και έρχονται άλλοι για να συνεχίσουν το έργο τους που τόσο πιστά ακολούθησαν από αυτούς που έρχονται, αμα μπερδεύεσαι θα στο πω απλά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΑΝΕΛ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ

 5. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Πλημμέλημα.
  Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

 6. avatar pan

  Ποσο διατριτες ειναι οι καταλήψεις σας δεν ξέρετε μου φαίνετε που μπορούν να γίνουν σκόνη αναρχοκουμουνια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει