Σε σφάλμα των γονέων αποδίδει ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, το γεγονός ότι παιδιά, από 6 έως 10 ετών, πήγαν με τους κηδεμόνες τους, στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ανατολικής Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάπλαση των Παίδων», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Ο επιστήμονας όμως τονίζει και τα λάθη της Πολιτείας που έχουν σημειωθεί και στρέφεται κατά των πολιτικών της Αριστεράς που τους αποκαλεί «στάρλετ».

«Από τη στιγμή που οι γονείς διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με αυτό τον τρόπο, είτε πήγαιναν στη Χρυσή Αυγή είτε τα μεγάλωναν μόνα τους είτε έπαιρναν βιβλία και διάβαζαν αντίστοιχα των πιστεύω της Χρυσής Αυγής, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι υπεύθυνοι οι γονείς για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Απλώς, η Χρυσή Αυγή τους δίνει ένα παραπάνω ερέθισμα να πάνε για να ακούσουν τις απόψεις της. Ακόμη κι αν όμως δεν πήγαιναν εκεί και είχαν τις απόψεις της ή τους τρόπους σκέψης της Χρυσής Αυγής ή βιβλία που εκδίδει η Χρυσή Αυγή θα ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα», λέει ο κύριος Σούρας.

Και τονίζει: «Αν δεν λειτουργήσει το κράτος, ο αντίποδας του κράτους είναι η Χρυσή Αυγή. Αν δεν λειτουργήσουν οι δομές του κράτους, θα υπάρχει πάντοτε μία Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, είμαστε σε εποχή μνημονίου. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, φτώχεια, ανεργία, εγκληματικότητα. Άμα λοιπόν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, θα υπάρχει πάντοτε η Χρυσή Αυγή. Αν αυτά τα πράγματα αποφευχθούν και αν το αριστερό κίνημα αντί να έχει στάρλετ, είχε κανονικούς πολιτικούς, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα».