«Είναι τρομακτικό αυτό που συνέβη. Αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες είναι πέρα για πέρα αντιπαιδαγωγικό, είναι πέρα για πέρα αντικανονικό. Αυτή η συμπεριφορά θυμίζει γενίτσαρους στην οθωμανική εποχή που τα έπαιρναν με το παιδομάζωμα», αναφέρει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Περιστερίου και μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Γιώργος Κουτσιμπογιώργος, για τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η Χρυσή Αυγή στις οποίες φαίνονται παιδιά από 6 έως 10 ετών να παίρνουν μαθήματα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, όπως αναφέρθηκε σε επίσημη ανακοίνωσή τους. Στην τελευταία ανακοίνωσή τους μάλιστα, σημειώνουν ότι θα γίνουν και μαθήματα ελληνικής ιστορίας σύντομα.

«Η ευθύνη ανήκει στους γονείς. Αυτός ο φορέας περνάει το μίσος, τη διάκριση και το διχασμό στους ανθρώπους. Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που έγινε για την ψυχή των παιδιών», υποστηρίζει ο κ. Κουτσιμπογιώργος.

Τις αντιδράσεις του για το θέμα εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος (δείτε εδώ σχετική είδηση) ενώ η ΔΟΕ θα συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσει από κοινού πως θα αντιδράσει.