Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται τα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο με τους Λασιθιώτες να παραμένουν δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση τους μέχρι να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις τόσο για την τύχη των νοσοκομείων όσο και για τα ΤΕΙ.

Οι διαδηλωτές πέρασαν τη νύχτα στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με τον διοικητή Αντώνη Γρηγοράκη και επιδιώχθηκε επαφή με το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα οι φορείς και οι κάτοικοι του Λασιθίου ζήτησαν να συναντηθούν άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη.

Μάλιστα αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε από τον Γιώργο Δεικτάκη να μεταβεί στα γραφεία της ΔΥΠΕ μαζί με τους δημάρχους με τους οποίους είχε συνάντηση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Γιώργος Δεικτάκης αρνήθηκε και ζήτησε από τους καταληψίες να μεταβούν οι ίδιοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενώ οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας πήραν τον δρόμο της επιστροφής χωρίς να περάσουν από τη ΔΥΠΕ και προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο της κατάληψης βρίσκονται αυτή τη στιγμή δεκάδες άτομα από τη περιοχή του Λασιθίου ενώ κάτω από το κτίριο άλλα και στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: prismanews.gr