Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η σχέση των ανδρών με τη μόδα δεν είναι και τόσο στενή, υπάρχουν μερικές συμβουλές – πολύ απλές – που θα σας γλιτώσουν από κακοτοπιές και θα σας δώσουν περισσότερες πιθανότητες να κάνετε μια επιτυχημένη πρώτη προσέγγιση προς το πρόσωπο που σας ενδιάφέρει – αλλά δεν σας έχει προσέξει ακόμη.
Το σημαντικό είναι να αποφύγετε τα ακόλουθα κομμάτια της ανδρικής γκαρτναρόμπας.

Διαβάστε και δεν θα χάσετε!

Fleece
Ιδανικό για ιστιοπλοΐα, ζεστό και άνετο για εξόρμηση στο βουνό, αλλά εντελώς ακατάλληλο για βραδινές εξόδους και βόλτες μέσα στην πόλη. Το fleece συνήθως δεν έχει καλή εφαρμογή και, εκτός αν είναι πολύ καλής ποιότητας, δείχνει υπερβολικά σπορ, έως πρόχειρο. Αφήστε το για την εξοχή καλύτερα.

Κοντομάνικο πουκάμισο
Βολικό και δροσερό για το καλοκαίρι, το κοντομάνικο πουκάμισο μπορεί πολύ εύκολα να σας «προδώσει». Δυστυχώς είναι ένα ρούχο που δείχνει ωραίο μόνο σε γυμνασμένα σώματα. Διαφορετικά, «κάθεται» παράξενα στους ώμους και δεν βοηθά την κατάσταση. Αν επιμένετε να το φορέσετε, τουλάχιστον φροντίστε να είναι από καλό βαμβάκι.
 
Μπλούζες με έντονα και μεγάλα σχέδια
Υπο φυσιολογικές συνθήκες, τα μεγάλα σχέδια στα ρούχα λειτουργούν ως μεγάλοι… γυναικοδιώχτες. Δείχνουν άτομο που του αρέσει να επιδεικνύεται και που δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σοβαρότητα. Φορώντας κάτι τέτοιο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκτήσετε την ταμπέλα του «κάγκουρα». Και αν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο με αεροτομή, τριπλή εξάτμιση και sub-woofer, μάλλον δεν θέλετε κάτι τέτοιο.

Λευκά ρούχα

Μπορείτε να φορέσετε λευκό μπλουζάκι, λευκό πουκάμισο και – υπό προϋποθέσεις – λευκό παντελόνι. Αλλά, προς Θεού, μην τα φοράτε όλα μαζί! Το αποτέλεσμα θα προσελκύσει το βλέμμα, αλλά όχι με την καλή έννοια.

Ποδοσφαιρικές φανέλες
Κάποτε ήταν πολύ της μόδας και, ευτυχώς, αυτή η μόδα έχει παρέλθει. Είναι μια χαρά να φοράτε τη φανέλα του αγαπημένου σας παίκτη για να πάτε στο γήπεδο, αλλά αν την επιλέξετε για βραδυνή έξοδο, μάλλον θα φάτε γκολ από τα αποδυτήρια. Ίσως και κόκκινη κάρτα. Ένας τύπος σε μπαρ που φοράει τη φανέλα του Κριστιάνο, χωρίς να είναι ο Κριστιάνο, μάλλον θα γυρίσει μόνος στο σπίτι.

Παπούτσια για τρέξιμο
Τα αθλητικά παπούτσια είναι άνετα και ευκολοφόρετα, αλλά δεν παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης από τις γυναίκες. Τα χοντροκομμένα, πολύχρωμα, παπούτσια για τρέξιμο, συνδυασμένα με τζιν ή – ακόμη χειρότερα – με υφασμάτινο παντελόνι, δίνουν την εντύπωση ότι έχετε αφήσει το ντύσιμό σας στην τύχη του. Όσο για τη δική σας τύχη, μάλλον θα φορέσει τα παπούτσια σας και θα τρέξει μακριά. Επιλέξτε ένα κομψό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Ποδηλατικό σορτς
Εδώ δεν μιλάμε απλώς για γυναικοδιώχτη. Μιλάμε για το απόλυτο στυλιστικό αδίκημα, σε βαθμό κακουργήματος. «Ποδηλατικό σορτς»: το λέει και το όνομά του. Η χρήση του σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εκτός της βόλτας με ποδήλατο, σας καθιστά στυλιστικά άκυρο. Οι άνδρες με τα κολάν έχουν θέση μόνο στο κλασικό μπαλέτο.