Σειρά «πράσινων» υποδομών για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργειακή αξιοποίηση και την υποστήριξη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να δώσουν οικολογική διάσταση στα προϊόντα τους, χωρίς αρνητική συνέπεια στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων τους, σχεδιάζονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Λιτοχώρου.

Ολοκληρώθηκε το σχέδιο «πράσινου» μάρκετινγκ, το οποίο εκπονήθηκε δωρεάν για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Πάρκου Λιτοχώρου στο πλαίσιο του έργου Ecomark της Ε.Ε. και του προγράμματος Med.

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία οργανωμένου τμήματος ανακύκλωσης, η κατασκευή κτιρίων που θα εξοικονομούν ενέργεια, η κατασκευή σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού με επαναχρησιμοποίηση των καθαρών υδάτων για αρδευτική χρήση στους κοινοχρήστους χώρους, η συλλογή βρόχινου νερού για πότισμα, η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε ποσοστό 10% της οικοδομήσιμης έκτασης, ο οδικός φωτισμός τη νύχτα μέσω φωτοβολταϊκών, η παραγωγή και παροχή θερμικής ενέργειας με βιοκαύσιμα και η δεντροφύτευση των χέρσων τμημάτων του πάρκου. Η εγκατάσταση επιχειρήσεων παραγωγής σκυροδέματος και ασφαλτομίγματος (που είναι και οι πιο ρυπογόνες), επιτρέπεται σε ποσοστό 5% της οικοδομήσιμης έκτασης και εφόσον λειτουργήσουν σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας (φίλτρα, κτλ.).

Το σχέδιο «πράσινου» μάρκετινγκ για το Βιοτεχνικό Πάρκο Λιτοχώρου παρουσιάσθηκε πιλοτικά σε συνέδριο στη Μπολόνια της Ιταλίας.