Τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , Μάξιμο Χαρακόπουλο συναντούν σήμερα αγρότες της Αχαΐας. Οι παραγωγοί του νομού μεταβαίνουν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου, με τον αναπληρωτή υπουργό μετά από παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, με τον οποίο είχαν χθες συνάντηση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, Διονύσης Μαυρογιάννης παρέδωσε στον κ. Αγγελάκα ψήφισμα και τον ενημέρωσε τόσο για τα αγροτικά ζητήματα-αιτήματα που απασχολούν τους αγρότες της δυτικής Αχαΐας γενικότερα και ειδικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο τον αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ο κ. Αγγελάκας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο, Χαρακόπουλο, και του περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και ζήτησε να επισκεφθεί η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την Τρίτη 5-2-2013, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλάι των αγροτών και ανέφερε ότι: «ο δίκαιος αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας και θα πρέπει να τον αγκαλιάσει όλη η κοινωνία διότι στρέφεται ενάντια σε μια πολιτική που παράγει, φτωχούς, ανέργους και εξαθλιωμένους πολίτες…. Είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και αυτό σημαίνει για την δυτική Αχαΐα επέκταση του Φράγματος του Πηνειού για την άρδευση του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας».

Πηγή: thebest.gr