Ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης  έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής (5/5) μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο θάνατος του ηθοποιού έγινε γνωστός από την αδελφή του, Μαρία η οποία έγραψε στο Facebook «Αγαπημένε μου αδερφέ το τελευταίο χειροκρότημα το πήρες το καλοκαίρι από την γενέτειρα σου στην τιμητική εκδήλωση που σου έκανε ο Δήμος Παύλου Μελά στο θέατρο Κρύας Βρύσης ήσουν πολύ χαρούμενος εκείνη την ημέρα……Καλό σου ταξίδι πολυαγαπημένε μου… Έφυγες ήρεμα με μια πνοή….»

Η κηδεία του Τάσου Πεζιρκιανίδη θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας από τον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό.

Το ΚΘΒΕ με ανάρτησή του στο Facebook τίμησε τον σπουδαίο ηθοποιό: «Το ΚΘΒΕ πενθεί απόψε»…

Ποιος ήταν η ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου, Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.

Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές σκηνοθετών: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

Εκτός από το θέατρο ο Τάσος Πεζιρκιανίδης έγραψε τη δική του ιστορία και στην τηλεόραση μέσα από τη συμμετοχή του σε σειρές που σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Ένας από τους ρόλους που αγαπήθηκαν πολύ ήταν εκείνος του «Χάμπου» στο πολύ πετυχημένο σήριαλ του Mega, «Εμείς και Εμείς», τον οποίο ενσάρκωσε ο Τάσος Πεζιρκιανίδης.

Εκτός από το «Εμείς και Εμείς» ο αγαπημένος ηθοποιός είχε ερμηνεύσει ρόλους σε πολλές ακόμη τηλεοπτικές σειρές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως: «Όλα τα κακά της μοίρας μου», «Αληθινές ιστορίες», «Εκείνες κι εγώ», «Ζωή πατίνι», «Η γενιά των 40» και πολλές ακόμη.