Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα, λόγω των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, της 48χωρης απεργίας της ΠΝΟ και της πανυγειονομικής 24ωρης απεργίας γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία. Σε 48ωρη επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Νέα ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό, καθώς ο απεργιακός «πυρετός» στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζεται.

Τα λεωφορεία δε θα βγουν στους δρόμους αύριο αφού στη συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν, επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορήσουν κανονικά, καθώς λόγω της επίταξης οι εργαζόμενοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Από την απεργία στα τρένα δε θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ανακοίνωσε αλλαγή στα δρομολόγια.

Στους επιβάτες οι οποίοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Γιατροί και προσωπικό σε ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία

Επίσης, οι ομοσπονδίες εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προχωρούν σήμερα σε πανυγειονομική 24ωρη απεργία. Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν σήμερα και την Παρασκευή και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε η ένωση του κλάδου (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ). Σε στήριξη των κινητοποιήσεων των γιατρών, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλη της χώρας, θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις.

Η απεργιακή κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει στις 6.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 31/1 και θα λήξει στις 6 το πρωί του Σαββάτου 2/2, έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, με την προοπτική κλιμάκωσης.

Σε πολλά λιμάνια της χώρας θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης, ενώ για αύριο στον Πειραιά έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 6.00 το πρωί και πορεία στις 10.00 στο λιμάνι -στον Αγ. Διονύσιο-, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας.