Με λαμπρότητα και σύμφωνα με το αγιορείτικο βυζαντινό τυπικό γιορτάστηκε η Ανάσταση του Χριστού στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, παρουσία του διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Στην Ακολουθία της Ανάστασης η οποία ξεκίνησε στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου και ολοκληρώθηκε το χάραμα της Κυριακής, προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Γέρων Eφραίμ, η Αδελφότητα και εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη διάρκεια της πασχαλινής τράπεζας ο κ. Δήμτσας μετέφερε τις ευχές της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Αρχές του Αγίου Όρους, την Ιερά Κοινότητα, τις Ι. Μονές και τις Αδελφότητες, υπογραμμίζοντας το σεβασμό διά του οποίου η Ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών περιβάλλουν το Άγιο Όρος, ως Τόπο διαφύλαξης των ιερών παραδόσεων μας και ως πηγή πνευματικής αναγέννησης σε καιρούς πνευματικής σύγχυσης και πενίας.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους υπογράμμισε επίσης την μεγάλη θρησκευτική σημασία που φέρει ο Ιερός Άθως για τον ευσεβή ελληνικό λαό, ο οποίος κατακλύζει τις Ιερές Μονές, τις Σκήτες και τα Ιερά Κελλιά, ώστε να γευθεί εκ του σύνεγγυς την αθωνική παράδοση και τους πνευματικούς καρπούς του Αθωνικού Μοναχισμού.

«Σήμερα γιορτάζουμε ένα Πάσχα ουσιαστικής χαράς, ένα Πάσχα ανανεωμένης ελπίδας. Η Ανάσταση ανανεώνει και θεμελιώνει οριστικά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για ένα μέλλον άξιο του ανθρώπου ως τέκνου του Θεού. Οι δυσκολίες του βίου, η κοινωνική αδικία, οι οικονομικές δοκιμασίες, τα δεινά και οι δυστυχίες χάνουν τον απειλητικό τους όγκο, όταν λούζονται με το φως της Αναστάσεως», τόνισε ο κ. Δήμτσας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.