Οι Τόμπι και Μίλι Σάβιλ, ένα ζευγάρι Βρετανών δασκάλων, σκοτώθηκαν όταν το όχημα τύπου buggy (γουρούνα) στο οποίο επέβαιναν, έπεσε σε γκρεμό ύψους περίπου 200 μέτρων στη Σαντορίνη την περασμένη Κυριακή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, το ζευγάρι από το νότιο Λονδίνο οδηγούσε στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, που είναι το ψηλότερο σημείο του νησιού και τα αίτια της πτώσης τους δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

Ένας εργαζόμενος στο γραφείο ενοικιάσεων του οχήματος έδωσε τη δική του εκδοχή για το δυστύχημα: «Ο οδηγός προσπάθησε να κάνει αναστροφή στη μέση του δρόμου αλλά έκανε λάθος υπολογισμό. Έκανε όπισθεν και έκανε πίσω πιστεύοντας ότι είχε αρκετό χώρο, αλλά μέχρι να καταλάβει το λάθος του, το βάρος του οχήματος τους τράβηξε πίσω και έπεσαν στον γκρεμό. Δεν υπήρχε ούτε φράχτης ούτε τοίχος στην άκρη του γκρεμού».

Ο 26χρονος Σάβιλ και η 25χρονη σύζυγός του ήταν εκπαιδευτικοί και δίδασκαν στο Brixton και σε ένα καθολικό δημοτικό σχολείο αντιστοίχως.

Ο πατέρας της 25χρονης μίλησε για τους άτυχους νέους: «Η Μίλι και ο Τόμπι παντρεύτηκαν το 2017 και ήταν απολύτως αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Οι οικογένειές τους είναι συντετριμμένες αλλά παρηγορούνται από τις στιγμές ευτυχίας και αγάπης που έζησαν οι δυο τους.

Ο διευθύντριά του Τόμπι στο σχολείο είπε: «Όλοι είμαστε βαθιά θλιμμένοι από τις τραγικές απώλειες. Ήταν πραγματικό σοκ. Ο Τόμπι και η σύζυγός του θα λείψουν σε όλους».