Σε μία συμβιβαστική λύση φαίνεται πως οδηγήθηκαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων και οι άνδρες της τροχαίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Ο δρόμος άνοιξε προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση μόνο των ΙΧ ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί  η ουρά των ακινητοποιημένων οχημάτων.

Ωστόσο η κίνηση είναι πολύ αργή καθώς τα ΙΧ περνούν ένα-ένα ανάμεσα στα περιπολικά, τα φορτηγά και την κλούβα των ΜΑΤ που είχε τοποθετηθεί κάθετα στο δρόμο.

Εντωμεταξύ η τροχαία εκτρέπει την κίνηση κατευθύνοντας τους οδηγούς στη λεωφόρο Σχιστού προς Πειραιά ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην ουρά των οχημάτων που νωρίτερα έφτανε από το 12ο χιλιόμετρο, μεταξύ Δαφνίου και Σκαραμαγκά, έως σχεδόν τον Ασπρόπυργο.

Την ίδια ώρα με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Αθηνών-Λαμίας και στην Αττική Οδό. Στην εθνική τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες στο ύψος του ΟΠΑΠ (υπενθυμίζεται πως υπάρχει μπλόκο των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων στη Μεταμόρφωση) αλλά και στην Αττική Οδό στην έξοδο προς την εθνική.