Η ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, είναι χορηγός για 6η συνεχή χρονιά στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή, 14 Απριλίου με τους 1.000 δρομείς της IKEA Running Team που αποτελείται από πελάτες και εργαζομένους της ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS, στις διαδρομές των 5χλμ, 10χλμ και 42χλμ.

Με κεντρικό μήνυμα το «Αξίζει να τρέξουμε» οι δρομείς τρέχουν «για την MAMMUT», την παιδική καρέκλα, αλλά και «για την MÅLA», το παιδικό καβαλέτο, αλλά και «για την FLISAT», την τροχήλατη θήκη παιχνιδιών.

Τρέχουν για τον εξοπλισμό που προσφέρει η ΙΚΕΑ μέσω του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς», που υλοποιείται στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» υλοποιείται από το 2013 με σκοπό την στήριξη δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, μέσω της διαμόρφωσης καλοσχεδιασμένων και λειτουργικών χώρων όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους.

Μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει εξοπλίσει συνολικά 67 Σταθμούς για περισσότερα από 2,800 παιδιά, σε όλη τη χώρα, 10 εκ των οποίων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μέσα από το πρόγραμμα δημιουργείται ένα περιβάλλον στο οποίο η εκμάθηση και η δημιουργικότητα ενισχύεται, κάνοντας τη μέρα των παιδιών πιο ευχάριστη και παραγωγική.

Στόχος της εταιρείας φέτος είναι να υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των σταθμών και τις αρμόδιες τοπικές αρχές 10 επιπλέον δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι δύο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκη.

Στην ΙΚΕΑ και στον Όμιλο FOURLIS πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο γι’ αυτό και δε θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε, για να τους εξασφαλίσουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή.

Τα μέλη της ομάδας ΙΚΕΑ Running Team μπορούν να παραλάβουν τις συμμετοχές τους από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο Νο 2, την Πέμπτη 11 Απριλίου, 13.00 – 19.00, την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου, 10.00 – 19.00. Είσοδος από το περίπτερο 17.